header-kaas

 

Boerenkaas

In onze boerderijwinkel verkopen wij boerenkaas gemaakt van verse, ongepasteuriseerde melk. Hierdoor blijven het oorspronkelijke vetgehalte en de natuurlijke aroma's bewaard. Boerenkaas wordt puur en ambachtelijk bereid op de boerderij. U proeft en ruikt daardoor de verschillen per seizoen. U kunt bij ons boerenkaas kopen van De Huppe uit Zwolle en boerderij Den Hoek uit Wilp (Achterhoek)

Soorten boerenkaas

U heeft keuze uit de volgende soorten boerenkaas:

  • Jong, jong blegen, belegen, extra belegen, oud en overjarige kaas.
  • Kruidenkazen, zoals brandnetel, tuinkruiden, paprika-ui-knoflook, kruidnagel en mosterd.
  • 20+ kaas: naturel en kruidenkaas
  • Diverse smaken geitenkaas

Wat is boerenkaas?

Boerenkaas is kaas die echt op de boerderij bereid is. In Nederland zijn zo'n vierhonderd boerengezinnen die boerenkaas maken van de melk van hun melkveestapel (meestal koeien). Zij gebruiken hiervoor dagverse melk, rechtstreeks van de koe. Boerenkaas is dus altijd bereid van zogenaamde 'rauwe' melk. Melk die verder geen enkele behandeling heeft ondergaan. Juist dát maakt - samen met de ambachtelijke bereiding - de smaak van boerenkaas zo rijk, krachtig en uniek.

Boerenkaas is een ambachtelijk product. De bereiding is voor een groot deel handwerk. Omdat boerenkaas puur en ambachtelijk bereid wordt, zijn de verschillen in voer per seizoen nadrukkelijk merkbaar in de smaak van de kaas.

Wij verkopen boerenkaas van:

 logo De Huppe  logo Boerderij Den Hoek